Ostalo

Poleg tipičnih sadežev za Vipavsko - češenj, marelic in breskev - naša dežela ponuja ugodne pogoje za pridelavo različnega sadja.

Na Vipavskem odlično uspevajo tradicionalni sadeži, kot so jabolka, hruške in slive. Toplo sonce je k nam privabilo sredozemsko rastlinje - vsaka domačija ima vsaj nekaj figovih dreves. Vračajo se višnjevi nasadi, zelo donosno postaja gojenje jagodičevja. V zadnjih desetletjih pa k nam prihaja tudi eksotično sadje, kot sta kaki in kivi, ki tu odlično uspevata in nam dajeta zdravje tudi pozimi. Omeniti velja tudi kostanj in oreh, ki prav tako ne smeta manjkati na vipavski domačiji.

Postrezite si!

 • Batageljevi, Kamnje

  Primož Batagelj

  Kamnje 9, 5263 Dobravlje

  GSM 040-296-956

  Primož Batagelj je sadjar in vrtnar. Poleg sladkih nektarin vam bo z veseljem ponudil tudi jagod in češenj spomladi,  marelic poleti, jeseni pa tudi jabolk in kakija. 

  Poleg sadja se lahko pri njem oskrbite tudi z vrtninami vseh vrst, najbolj pa je poznan po zimskem radiču.

 • Batageljevi, Kamnje

  Primož Batagelj

  Kamnje 9, 5263 Dobravlje

  GSM 040-296-956

  Primož Batagelj je gospodar na sadjarsko-zelenjadarski kmetiji. Od zgodnje pomladi do poznega poletja vam bo nabral svežih, na soncu dozorelih jagod. Na kmetiji pa prideluje tudi druge vrste sadja: češnje, marelice, nektarine, kaki in jabolka.

  Kmetija pa je znana tudi po gojenju vseh vrst vrtnin, med njimi izstopajo zdravi in okusni zimski radiči.

 • Batageljevi, Kamnje

  Primož Batagelj

  Kamnje 9 , 5263 Dobravlje

  Tel: 040 – 296 956

   

  Primož – vsestranski sadjar in vrtnar prideluje sladke jagode. 

  Pri njem pa boste lahko nabirali tudi češenj, marelic, nektarin, kakija in jabolk. Prideluje tudi vse vrtnine, najbolj je poznan po zimskih radičih.

 • Batageljevi, Kamnje

  Primož Batagelj

  Kamnje 9, 5263 Dobravlje

  GSM 040-296-956

  Na kmetiji Batagelj pridelujejo vseh vrst sadja, jeseni vam bodo ponudili jabolk. Pri njih pa se boste lahko sladkali skozi vse leto, saj kmetija ponuja jagode, češnje, marelice, nektarine in kaki.

  Znani pa so tudi po pridelavi vrtnin, med katerimi velja še posebej opozoriti na okusne in zdrave zimske radiče.

 • Kmetija Vinčk, Brje na Vipavskem

  Ivan Kodrič

  Brje 65a, 5263 Dobravlje

  Tel: 05/36 88 133, 031 346 351
  e-pošta: ivan.kodric@kvz-ng.si

  Čeprav dežela Vipavska ponuja izredno ugodne pogoje za pridelavo kivija, je resnih pridelovalcev, ki ta okusen in zdrav sadež ponudijo na trg, še relativno malo. No, eden prvih je Ivan Kodrič, sicer strokovnjak za sadjarstvo, ki vam bo o sadežu in njegovem gojenju lahko povedal marsikaj modrega - medtem, ko se boste sladkali z njegovimi kiviji, pa tudi kakiji, ter poletnimi nektarinami.

 • Nektarine na Kmetija Vinčk, Brje na Vipavskem

  Ivan Kodrič

  Brje 65a, 5263 Dobravlje

  Tel.: 05/36 88 133, 031-346-351

  Na kmetiji pridelujejo več vrst sadja, v avgustu vam bodo ponudili sočne nektarine. Ste vedeli, da je nektarina popolnoma naravni mutant breske? No, tudi breskev vam bodo nabrali pri Kodričevih. Pozno jeseni pa se boste lahko sladkali s slastnimi kakiji in kiviji. 

  Ob sadju pa vam bo gospodar Ivan Kodrič ponudil tudi nasvete - tako o gojenju, kot tudi o sušenju sadja.

 • Višnjevi nasadi pri Ogradnikovih, Selo na Vipavskem

  Pri Ogradnikovih

  Magda Pečenko

  Selo 96, 5262 Črniče

  Tel.: 051-412-247

  V višnjevem nasadu pri Ogradnikovih negujejo 30 dreves sort gorsemka in šumadinka. Drevesa obrodijo v prvi polovici junija. Pridna gospodinja iz sadja pripravlja višnjev liker in marmelado.

  Za obisk se velja najaviti vnaprej, dobrodošli!