Kmetija Valič z novo ponudbo – česen je že v polnem razcvetu

datum: 10.07.2013

kategorija: Novice

Kmetija Valič, ki je ena večjih pridelovalk breskev na Vipavskem, vabi z novo ponudbo. Na svojih poljih so zasadili česnik, ki je v polnem razcvetu.

Mlad česen je še kako okusen - surov daje poletnim solatam posebno aromo ... Kmetija Valič, katere breskovi nasadi se raztezajo ob Vipavi, je ponudbo sadja dopolnila z novim produktom. Polja so zasadili s česnikom – česnom, ki je že v polnem razcvetu. Čez dober teden ali dva ga bodo pobrali in pripravili za sušenje.

Česen je vseuporabna začimba in tudi zdravilo, ki se uporablja že tisočletja. Velja za eno najučinkovitejših naravnih zdravil za odpravljanje črevesnih zajedavcev ter lajša težave z dihanjem in prebavo. Vsebuje preko 200 biološko aktivnih učinkovin, pravijo, da je bolj učinkovit kot »tavžentroža«.

Česen pa ima tudi poseben okus in vonj, ki obogati mnoge jedi, predvsem smo ga vajeni v različnih, predvsem zelenih solatah.

Kmetija Valič - logo Še več o česnu pa vam bodo z veseljem povedali na Kmetiji Valič, kjer vam ga bodo z veseljem pripravili tudi za ozimnico.